Ålesund orkesterskole > Om Orkesterskolen

Om Orkesterskolen

Orkesterskolen er et sommertilbud for barn og unge fra 7 til 20 år. I én uke samles strykere fra fjern og nær for å spille musikk og ha det gøy. Sommermusikkskolen holder til på Ålesund Folkehøgskole (tidligere Borg Folkehøgskole). Med profesjonelle instruktører får elevene god veiledning på instrumentet sitt. Gruppetimer sørger for individuell veiledning. Gode instruktører og et helt spesielt miljø er kjennemerket på Orkesterskolen.

Orkesterskolen fokuserer først og fremst på å spre spilleglede og begeistring for musikk, men uken er fylt med mye mer enn bare spilling. Hyggelige aktiviteter, som volleyball, fotballturnering (elever mot lærere!), fjelltur og bading er også en viktig del av kurset. Torsdag inviterer vi til kammerkonsert, med både elever og instruktører på scenen. På fredagskvelden holder vi multimegashow – et show hvor elever (og kanskje én og annen instruktør?) står for programmet.

Gruppe med mennesker som har kledd seg ut

Orkesterskolen ble etablert i 1994 av Ove Kvangarsnes og har siden den gang blitt arrangert årlig. Kurset driftes av Indre Strøk Strykeorkester. Gjennom årene har vi hatt et tett samarbeid med mange kjente musikere og dirigenter, deriblant Rune Bergman, David Searle, Alexander Rybakk, Aage Kvalbein, Per Kristian Skalstad, Stig Nilsson og Lars-Erik ter Jung.

Denne sommermusikkskolen er åpen for strykere av alle nivå. Vi har hele tre orkester – juniororkester, ungdomsorkester og kammerorkester. Vi deler inn etter antall spilleår og nivå. Les mer om orkestrene på denne siden.

Lurer du på noe? Du kan kontakte oss når som helst på tlf. 951 37 226, eller sende oss en mail gjennom kontaktskjemaet.

Meld deg på Orkesterskolen