Om orkestrene

På Ålesund orkesterskole har vi ulike orkestrere for ulike alders- og ferdighetsnivå. Vi deler inn elever inn i et orkester når de kommer til oss, basert på informasjonen som blir oppgitt i påmeldingsskjemaet. Føler man at man har blitt plassert for høyt eller lavt, er det ingenting i veien for å spørre om å bytte orkester. Hele prosessen er unhøytidelig og helt ufarlig – her prøver man seg frem selv! 🙂

Juniororkesteret er for barn i barneskolealder, og de som er med, må kunne lese noter og ha spilt i 1-2 år. Juniororkesteret har litt kortere dager enn de andre, så da blir det tid til mange spennende og kjekke aktiviteter sammen med den superdupre aktivitetslederen Simon Kjelvik!

Ungdomsorkesteret blir hovedorkesteret, og er det største orkesteret på kurset. En grei tommelfingerregel er at de som har begynt på ungdomsskolen og spiller minimum i 3. posisjon, passer her. Om du fremdeles går på barneskolen, men har kommet langt og spiller i posisjoner, kan det også passe for deg – det finner vi ut av.

Bilde av strykekvartett
Foto: Canstockphoto.com

Kammerorkesteret er for de som har kommet lengst i utviklingen på instrumentet sitt og vil ha litt ekstra utfordring – noen går på ungdomsskolen og de fleste går på videregående skole. For å kvalifisere til Kammerorkesteret, må vi på forhånd høre deg spille litt, så det er flott om du tar opp litt av et stykke du liker veldig godt å spille, og legger det ved som en lenke (Google Drive / Youtube / Dropbox etc.). Det holder med et kort klipp, og 1-2 minutt er nok!

Meld deg på Orkesterskolen