Ålesund orkesterskole > Instruktører
Rune Bergmann portrett

Årests instruktører

Alle instruktører ved Ålesund Okresterskole er har lang erfaring på instrumentet sitt. Vi leier ofte inn profesjonelle instrumentalister og dirigenter – i 2017 hadde vi cellisten Aage Kvalbein med på banen, et annet Jenny Langlo, og for noen år siden hadde vi besøk av Alexander Rybak. Denne gangen er det ingen andre enn Rune Bergmann som er hedersjesten. Han har også vært med oss flere år tidligere.

Rune Bergmann har studert ved Sibelius Akademiet i Helsinki. Han har  i tillegg spesialisert seg innenfor både kor og orkesterdirigering ved Küngliga Musikhögskolan i Stockholm, under Professorene Jin Wang, Anders Eby og Jorma Panula. Han er en annerkjent dirigent i internasjonal sammenheng, og har blant mange andre dirigert ved Filharmoniske Orkester, Augsburg Filharmoniske Orkester, Mainfranken Theater Würzburg, Kuopio Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester og Helsingborg Symfoniorkester.

Ai-Ling ålesund orkesterskole

Ai-Ling Chiu, fiolin

Ai-Ling Chiu, fiolin er fra Taiwan, og har sin utdannelse fra National Taiwan Academy of Arts, mastergrad fra University of Kansas i U.S.A., og har sist gjort en Solist Diplom utdannelse ved Høgskolan for Musik och Drama, Universitetet i Gøteborg. Hennes viktigste lærere har vært Jung-Ping Hsieh, Ben Sayevich, Eric Rosenblith, og Per Enoksson. Hun har vært solist med National Academy of Arts Symphony Orchestra i Taipei, Universitetetsorkesteret i Bergen, Ålesund Symfoniorkester, og med Gøteborgs Symfoniker (Sveriges Nationalorkester). Ai-Ling var i 2009 hovedmottaker i Sparebanken Møres Gnist stipend. Ved siden av sitt virke som fiolinist i Ålesund Strykekvartett siden 2004, har hun holdt en rekke kammer og solo konserter, og var i 2010 som kunstnerisk leder med på å starte Ålesund Kammersolister og Ålesund Kammermusikkfestival. Ai-Ling spiller på en fiolin laget av Carlo Giuseppe Testore, 1710. Instrumentet anskaffet med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre.

Oliver Leonhard
Bailey Dyb, fiolin

Oliver Dyb begynte sine fiolinstudier ved Griegakademiet i Bergen, og går nå master i Trondheim med professor Marianne Thorsen. Som aktiv freelance-musiker har han turnert med TrondheimSolistene i flere verdensdeler og spilt mye i strykekvartett, blant annet for Kygo. I Ålesund spiller han irsk folkemusikk med bandet Elfap, samt ”kystjazz” med familiebandet Dyb & Dyb. Han er også å finne på album til artister som Moddi og Cashmere Factory. Oliver spiller på en italiensk fiolin av Marcelo Cavanna fra 2013.
Oliver Dyb
Kari Standal Pavelich Ålesund orkesterskole

Kari Standal Pavelich, fiolin

Kari Standal Pavelich er oppvokst i Ålesund og har sin musikkutdannelse fra The University of Michigan i USA, der hun tok Master-graden i fiolinspill med Camilla Wicks som lærer,  og fra Norges Musikkhøgskole, med Arve Tellefsen og Ørnulf Boye-Hansen som lærere. Hun har bodd på Nordfjordeid i Eid kommune siden 1989, da hun begynte som rektor og fiolinpedagog i den kommunale kulturskolen. Kari startet Opera Nordfjord  i 1998 sammen med mannen Michael Pavelich, og hun arbeider nå som operasjef på heltid, i tillegg til å ta spilleoppdrag som fiolinist. Ålesund Orkesterskole er et av sommerens høydepunkt for Kari. Hun har vært med som instruktør siden 2009, og i 2016 tok hun over som daglig leder for orkesterskolen.

Oddhild Louise Nyberg, fiolin

Oddhild Louise Nyberg er ein 24 år gamal fiolinist frå Stårheim i Nordfjord. Hun fullførte sin bachelor-grad ved Griegakademiet i Bergen våren 2019 med Ricardo Odriozola som hovedinstrumentlærer. Høsten same året begynte hun på sin master ved Griegakademiet, også med Ricardo som hovedinstrumentlærer. Hun er fast medlem som gruppeleder på bratsj i Bergen Unge Kammerorkester, der hun også har vært solist flere ganger, både på bratsj og fiolin. Hun er også fast medlem på fiolin og bratsj i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, der hun har fått jobbet med store dirigentar og blant annet vært med på store prosjekt som ”Grieg minutt for minutt”. Det har også blitt en del turnéer rundt omkring i verden med begge disse orkestrene. Elles arbeider Oddhild som frilansmusiker og instrumentallærer i og omkring Bergen.

Agnes Elisabeth Pavelich, bratsj

Agnes Elisabeth Pavelich er 23 år og kommer fra Nordfjordeid, der hun fikk sin grunnopplæring gjennom Kulturskulen i Eid med Olga Pavolva som lærer. Våren 2019 fullførte hun sin bachelor-grad i utøvende klassisk bratsj ved Norges Musikkhøgskole med Morten Carlsen som hovedinstrumentlærer. Nå arbeider hun som frilansmusiker i Oslo og spiller mye sammen med kvartetten sin «FARK», som er en del av Ung Kvartettserie. Agnes har nærmest «vokst opp» i Ålesund Orkesterskole og gleder seg til å komme tilbake som instruktør sammen med sine tidligere lærere.

Samuel Skrede, cello

Samuel Skrede, cello, har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music and Drama i London og vært Ålesund Strykekvartets cellist siden 2003. Utover sitt virke som utøvende cellist, solist, kammermusiker og pedagog, administrerte han Ålesund Symfoniorkester 2005-2009, har tilrettelagt konsertseriene på Kunstmuseet KUBE fra 2009, og fra 2010 vært produsent for Ålesund Kammermusikkfestival og Ålesund Kammersolisters produksjoner. Han har siden 2007 vært dirigent og leder for Indre Strøk strykeorkester.

samuel skrede ålesund orkesterskole

Hallvard Braaten
Steinhovden, cello

Hallvard Braaten Steinhovden er en 25 år gammel cellist fra Ålesund med celloutdannelse fra Trondheim, Århus og Tromsø. Han har spilt jevnlig sammen med Trondheimsolistene, og vikariert i blant andre Bergen filharmoniske orkester og Arctic Philharmonic. Han er også en aktiv studiomusiker og arrangør.

Tor Dyrseth, kontrabass

Tor Dyrseth har musikkstudier fra Wien i bakhånd. I tillegg til sitt virke som musiker, hvor han blant annet er bassist i Ålesund Symfoniorkester, arbeider han som assisterende rektor ved Fagerlia videregående skole, musikklinja.

Tor-Andreas-Dyrseth bilde ålesund orkesterskole
simon kjelsvik ålesund orkesterskole

Simon Kjelsvik, kontrabass

Simon Kjelsvik er utdannet ungdomsskolelærer, men jobber også som frilansmusiker på kontrabass og el-bass. Han har bred erfaring fra mange sjangre, deriblant klassisk musikk, jazz, rock og metall. På orkesterkolen skal han nok en gang innta rollen som aktivitetsleder og instruktør.