Ålesund orkesterskole > Instruktører

Årets instruktører

Kunsterisk leder for ungdomsorkestert blir klart om kort tid. Følg med!

Oliver Leonhard
Bailey Dyb, fiolin

Oliver kommer fra Ålesund, og er i dag bosatt i Trondheim. Han har student i Wien, Østerrike, og kommer til Orkesterskolen som ferdigutdannet fiolinist. Tidligere har han studert ved Griegakademiet i Bergen og har mastergrad fra NTNU i Trondheim, hvor han nå har sin norske base. Der spiller han jevnlig med Trondheimsolistene, som han har turnert med i flere verdensdeler, og strykekvartetten sin som blant annet har spilt med Kygo. I Ålesund spiller han irsk folkemusikk med bandet Elfap, samt ”kystjazz” med familiebandet Dyb & Dyb. Oliver begynte å spille fiolin som seksåring med Orkesterskolens grunnlegger Ove Kvangarsnes, og skal nå være instruktør for femte år på rad!
Oliver Dyb
Kari Standal Pavelich Ålesund orkesterskole

Kari Standal Pavelich, fiolin

Kari Standal Pavelich er oppvokst i Ålesund og har sin musikkutdannelse fra The University of Michigan i USA, der hun tok Master-graden i fiolinspill med Camilla Wicks som lærer,  og fra Norges Musikkhøgskole, med Arve Tellefsen og Ørnulf Boye-Hansen som lærere. Hun har bodd på Nordfjordeid i Eid kommune siden 1989, da hun begynte som rektor og fiolinpedagog i den kommunale kulturskolen. Kari startet Opera Nordfjord  i 1998 sammen med mannen Michael Pavelich, og hun arbeider nå som operasjef på heltid, i tillegg til å ta spilleoppdrag som fiolinist. Ålesund Orkesterskole er et av sommerens høydepunkt for Kari. Hun har vært med som instruktør siden 2009, og i 2016 tok hun over som daglig leder for orkesterskolen.

Oddhild Louise Nyberg, fiolin

Oddhild Louise Nyberg er en fiolinist frå Stårheim i Nordfjord. Hun fullførte sin bachelor- og mastergrad ved Griegakademiet i Bergen med Ricardo Odriozola som hovedinstrumentlærer. Hun er fast medlem som gruppeleder på bratsj i Bergen Unge Kammerorkester, der hun også har vært solist flere ganger på både bratsj og fiolin. Hun er også fast medlem på fiolin og bratsj i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, der hun har fått jobbet med store dirigenter og blant annet vært med på store prosjekt som ”Grieg minutt for minutt”. Det har i tillegg blitt en del turnéer rundt omkring i verden med begge disse orkestrene. Oddhild bor nå i Oslo, hvor hun studerer kulturledelse, i tillegg til å arbeide som freelancemusiker.

Agnes Elisabeth Pavelich, bratsj

Agnes Elisabeth Pavelich kommer fra Nordfjordeid, der hun fikk sin grunnopplæring gjennom Kulturskulen i Eid med Olga Pavolva som lærer. Våren 2019 fullførte hun sin bachelor-grad i utøvende klassisk bratsj ved Norges Musikkhøgskole med Morten Carlsen som hovedinstrumentlærer. Nå arbeider hun som frilansmusiker i Oslo. Agnes har nærmest «vokst opp» i Ålesund Orkesterskole og gleder seg til å komme tilbake som instruktør sammen med sine tidligere lærere.

Samuel Skrede, cello

Samuel Skrede har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music and Drama i London og vært Ålesund Strykekvartets cellist siden 2003. Utover sitt virke som utøvende cellist, solist, kammermusiker og pedagog, administrerte han Ålesund Symfoniorkester 2005-2009, har tilrettelagt konsertseriene på Kunstmuseet KUBE fra 2009, og fra 2010 vært produsent for Ålesund Kammermusikkfestival og Ålesund Kammersolisters produksjoner. Han har siden 2007 vært dirigent og leder for Indre Strøk strykeorkester.

samuel skrede ålesund orkesterskole
Bilde av Kari Sandnes med cello

Kari Sandnes, cello

Kari Nesdal Sandnes kommer fra Ålesund og jobber som frilans cellist i Oslo- og Trondheimsområdet. Sin utdannelse har hun fra kammermusikkskolen Edsbergs slott i Stockholm, hvor hun tok mastereksamen i 2018. Hun har studert med lærere som Torleif Thedéen, Jakob Koranyi og Frans Helmerson – og i ungdomstiden med orkesterskolens egne Samuel Skrede. Hun har også studert pedagogikk på Norges musikkhøgskole. Kari har siden studiene jobbet et år som distriktsmusiker i Nordland, etter det har hun jobbet frilans med prosjekter ved Nordland teater, Det norske teatret og Telemark kammerorkester – samt med ulike solo – og kammermusikkprosjekt. Hun har også spilt med ulike popstjerner som Astrid S, Ulrikke Brandstorp og Eminem. Hun har undervist ved flere kulturskoler, som Rana kulturskole, Oslo kulturskole og Kolibri musikkakademi, og har vært dirigent for byorkesteret «Strykekameratene» på Mo.

Tor Dyrseth, kontrabass

Tor Dyrseth har musikkstudier fra Wien. I tillegg til sitt virke som musiker, hvor han blant annet er bassist i Ålesund Symfoniorkester, arbeider han som assisterende rektor ved Fagerlia videregående skole.

Tor-Andreas-Dyrseth bilde ålesund orkesterskole