Ålesund orkesterskole > Instruktører
Bilde av Atle Sponberg
Foto: Mads Kuhnle Andresen

Årests instruktører

Alle instruktører ved Ålesund Okresterskole er har lang erfaring på instrumentet sitt. Vi leier ofte inn profesjonelle instrumentalister – i 2017 hadde vi for eksempel cellisten Aage Kvalbein med på banen, et annet Jenny Langlo, og for noen år siden hadde vi besøk av Alexander Rybak. Denne gangen er det Atle Sponberg som er hedersjesten.

En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Foreløpig høydepunkt som tangofiolinist er Årstidene av Piazzolla med Trondheimsolistene og tangokonsert med Det norske kammerorkester og den argentinske sangerinnen Julia Zenko. Han spiller også tango i en rekke ensembler, blant annet med bandoneonistene Marcello Nisinmann, Andreas Rokkseth og Per Arne Glorvigen.

Atle Sponberg har vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø kammerorkester og Pori Sinfonietta i Finland. Han er kunstnerisk leder for det profesjonelle orkesteret Gjøvik Sinfonietta og har vært konsertmester i Kringkastingsorkesteret. Som kammermusiker har han gjestet festivaler i England, Irland, Finland Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge.

Han spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752, som er utlånt av Dextra Musica.

Informasjon hentet fra: https://www.sparebankstiftelsen.no/no/atle-sponberg-0

Ai-Ling ålesund orkesterskole

Ai-Ling Chiu, fiolin

Ai-Ling Chiu, fiolin er fra Taiwan, og har sin utdannelse fra National Taiwan Academy of Arts, mastergrad fra University of Kansas i U.S.A., og har sist gjort en Solist Diplom utdannelse ved Høgskolan for Musik och Drama, Universitetet i Gøteborg. Hennes viktigste lærere har vært Jung-Ping Hsieh, Ben Sayevich, Eric Rosenblith, og Per Enoksson. Hun har vært solist med National Academy of Arts Symphony Orchestra i Taipei, Universitetetsorkesteret i Bergen, Ålesund Symfoniorkester, og med Gøteborgs Symfoniker (Sveriges Nationalorkester). Ai-Ling var i 2009 hovedmottaker i Sparebanken Møres Gnist stipend. Ved siden av sitt virke som fiolinist i Ålesund Strykekvartett siden 2004, har hun holdt en rekke kammer og solo konserter, og var i 2010 som kunstnerisk leder med på å starte Ålesund Kammersolister og Ålesund Kammermusikkfestival. Ai-Ling spiller på en fiolin laget av Carlo Giuseppe Testore, 1710. Instrumentet anskaffet med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre.

Oliver Leonhard
Bailey Dyb, fiolin

Oliver Dyb begynte sine fiolinstudier ved Griegakademiet i Bergen, og går nå master i Trondheim med professor Marianne Thorsen. Som aktiv freelance-musiker har han turnert med TrondheimSolistene i flere verdensdeler og spilt mye i strykekvartett, blant annet for Kygo. I Ålesund spiller han irsk folkemusikk med bandet Elfap, samt ”kystjazz” med familiebandet Dyb & Dyb. Han er også å finne på album til artister som Moddi og Cashmere Factory. Oliver spiller på en italiensk fiolin av Marcelo Cavanna fra 2013.
Oliver Dyb
Kari Standal Pavelich Ålesund orkesterskole

Kari Standal Pavelich, fiolin

Kari Standal Pavelich er oppvokst i Ålesund og har sin musikkutdannelse fra The University of Michigan i USA, der hun tok Master-graden i fiolinspill med Camilla Wicks som lærer,  og fra Norges Musikkhøgskole, med Arve Tellefsen og Ørnulf Boye-Hansen som lærere. Hun har bodd på Nordfjordeid i Eid kommune siden 1989, da hun begynte som rektor og fiolinpedagog i den kommunale kulturskolen. Kari startet Opera Nordfjord  i 1998 sammen med mannen Michael Pavelich, og hun arbeider nå som operasjef på heltid, i tillegg til å ta spilleoppdrag som fiolinist. Ålesund Orkesterskole er et av sommerens høydepunkt for Kari. Hun har vært med som instruktør siden 2009, og i 2016 tok hun over som daglig leder for orkesterskolen.

Linda Bønes, bratsj

Linda Bønes er født i Bergen og oppvokst i Bergen. Hun er utdannet bratsjist ved Grieg-akademiet. Som musiker har hun tidligere spilt i Begen Filharmoniske orkester. Hun var også med på å etablere Cumuluskvartetten og Bergen Unge Kammerorkester. I dag spiller hun som bratsjist i Ålesund symfoniorkester og bratsjist i Ålesund Strykekvarett. Bønes underviser også elever på instrumentet sitt ved Ålesund kulturskole.

Linda Bønes
samuel skrede ålesund orkesterskole

Samuel Skrede, cello

Samuel Skrede, cello, har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music and Drama i London og vært Ålesund Strykekvartets cellist siden 2003. Utover sitt virke som utøvende cellist, solist, kammermusiker og pedagog, administrerte han Ålesund Symfoniorkester 2005-2009, har tilrettelagt konsertseriene på Kunstmuseet KUBE fra 2009, og fra 2010 vært produsent for Ålesund Kammermusikkfestival og Ålesund Kammersolisters produksjoner. Han har siden 2007 vært dirigent og leder for Indre Strøk strykeorkester.

Hallvard Braaten
Steinhovden, cello

Hallvard Braaten Steinhovden er en 23 år gammel cellist fra Ålesund med celloutdannelse fra Trondheim, Århus og Tromsø. Han har spilt jevnlig sammen med Trondheimsolistene, og vikariert i blant andre Bergen filharmoniske orkester og Arctic Philharmonic. Han er også en aktiv studiomusiker og arrangør.

Hallvard Braaten Steinhovden
Tor-Andreas-Dyrseth bilde ålesund orkesterskole

Tor Dyrseth, kontrabass

Tor Dyrseth har musikkstudier fra Wien i bakhånd. I tillegg til sitt virke som musiker, hvor han blant annet er bassist i Ålesund Symfoniorkester, arbeider han som assisterende rektor ved Fagerlia videregående skole, musikklinja.

Simon Kjelsvik, kontrabass

Simon Kjelsvik er utdannet ungdomsskolelærer, men jobber også som frilansmusiker på kontrabass og el-bass. Han har bred erfaring fra mange sjangre, deriblant klassisk musikk, jazz, rock og metall. På orkesterkolen skal han nok en gang innta rollen som aktivitetsleder og instruktør.

simon kjelsvik ålesund orkesterskole